De ce acest atelier?

 

Pentru că noi - oamenii, suntem ființe complexe și minunate, parte din Univers, dintr-un colectiv, dintr-un Sine extins, la evoluția căruia contribuim prin ceea ce suntem, prin valorile, calitățile, abilitățile și puterile personale moștenite și dobândite de-a lungul existenței noastre.

Uneori nu suntem conștienți de ceea ce avem, pentru că ne uităm mai mult la ceea ce nu avem, ne comparăm cu ceilalți, iar nefericirea nu vine din lipsă, ci din comparație. Poate că și cei din jurul nostru au contribuit semnificativ la acest lucru, în special în copilăria noastră, evidențiindu-ne adesea ceea ce nu suntem, ceea ce nu avem și cum ar trebui să fim în comparație cu ceilalți.

În acest sens, este necesar să conștientizăm că nu putem construi pe slăbiciuni, pe ceea ce este minus perceput și pe ceea ce nu avem, ci doar pe puteri, pe ceea ce este perceput pozitiv și pe ceea ce avem noi pozitiv, adică pe calitățile și resursele noastre interioare. Făcând o incursiune în stilul nostru de viață, putem descoperi toate aceste lucruri, putem conștientiza în ce fel ne-au influențat ele până în prezent, dar mai cu seamă ce putem face de acum înainte cu ceea ce avem.

NOTĂ:
Acest atelier, s-a desfășurat pe parcursul a 3 ediții și va fi din nou organizat, fie din inițiativă proprie, fie la solicitarea unui grup de minim 6 persoane.

Angela Plăcintar
Psiholog și psihoterapeut adlerian


Galerie foto