De ce acest atelier?

Deoarece fiecare dintre noi reprezintă o părticică, o fărâmă din acest Univers nelimitat în care noi, ființele umane, suntem egale tocmai prin această calitate de ființe umane pe care o deținem, dar și diferite, prin abilitățile ce ne caracterizează pe fiecare în parte și care nu sunt nici bune, nici rele, ci toate sunt utile. Iar arta utilizată prin psihoterapie, îți poate crea un context favorabil pentru a face o incursiune în stilul tău personal de viață, în scopul autocunoașterii și dezvoltării personale. În acest fel, te vei simți mai puțin anxios și mai mult confortabil și vei avea posibilitatea de a-ți explora emoțiile.  Vei avea șansa să-ți schimbi mai ușor și într-un mod pozitiv percepția despre propria ta persoană, comportamentele și patternurile (obiceiurile) inadecvate. Iar cu aceste lucruri minunate pe care fiecare dintre noi le avem și pe care le vei descoperi și tu la tine, vei înțelege că poți să-ți creezi o viață plină de valoare și sens, contribuind  la evoluția comunității din care facem parte.

De ce este important să participi la acest atelier?

Deoarece pe parcursul a două zile (5h/zi), ai oportunitatea de a face acestă incursiune în procesul autocunoașterii și dezvoltării personale, în care ai șansa de a beneficia de o experiență mai plăcută, de a lucra cu tine însăți/însuți sau cu problemele cu care te confrunți în viața ta de zi cu zi.  Iar prin metode și instrumente de lucru ale psihoterapiei adleriene vei putea să afli mai mult despre:

 • care sunt trăsăturile personalității tale, pozitive și mai puțin pozitive;
 • legătura dintre aceste trăsături și stilul vieții;
 • modul în care unele trăsături de personalitate te influențează în cadrul familiei tale, la locul tău de muncă, în relația de cuplu, sau în relația cu prietenii;
 • care este stilul tău predominant de lucru: individual și/sau în grup și cum te simți cu acest stil de a lucra;
 • posibile influențe din copilărie, asupra prezentului și viitorului foarte apropiat;
 • modul în care întâmpini tu noul în viață;
 • abilitatea ta de a oferi și de a primi;
 • modalități de a face față provocărilor pe care viața ți le scoate în cale.

Pe parcursul călătoriei tale de două zile în cadrul acestui atelier, vei cunoaşte şi vei relaţiona cu oameni diferiți, iar împreună vom găsi cele mai bune soluţii la problemele cu care te confrunţi.

Pentru a participa, nu sunt necesare abilități de desen sau pictură, ori talent, pentru că în art terapie se face apel la spontaneitatea și creativitatea individuală, stimulate prin încurajarea de către psihoterapeut. Singurele lucruri de care vei avea nevoie, sunt dorința de a experimenta și explora. Unele exerciții vor fi realizate pe un fond muzical, ce va crea un cadru propice relaxării și distragerii de la alte gânduri, în scopul facilitării stării de recepție pentru pictură; pentru că în art terapie, concentrarea cade mai mult pe proces și mai puțin pe crearea unui obiect de artă finit.

În interpretarea lucrărilor, voi pune accent mai mult pe semnificația pe care tu o atribui propriei creații și mai puțin pe o semnificație impusă de mine în calitate de terapeut, pentru că fiecare client este expert în viața sa și în ceea ce creează. Lucrările realizate de tine vor fi rezultatul implicării și muncii tale, ele îți vor aparține, putându-le păstra, dacă dorești, iar lucrările tale vor fi fotografiate doar cu acordul tău.

Iar la finalul atelierului, vei avea:

 • o listă cuprinzând caracteristicile tale și  modul în care unele trăsături de personalitate te influențează în cadrul familiei tale, la locul tău de muncă, în relația de cuplu, sau în relația cu prietenii;
 • o serie de lucrări realizate de tine în creion și acuarelă, pe fond muzical, care îți vor aminti de: stilul tău predominant de lucru - individual și/sau în grup și cum te simți cu acest stil de a lucra; copilăria ta și posibile influențe din copilărie, asupra prezentului și viitorului foarte apropiat; modul în care întâmpini tu noul în viață; abilitatea ta de a oferi și de a primi; modalități de a face față provocărilor pe care viața ți le scoate în cale.
 • listă plină de calități/resurse interioare/puteri personale.

Așadar, dacă dorești să pășești și tu pe acest tărâm mirific, de introspecție ghidată, în care să te cunoști mai bine și să te dezvolți personal, prin muzică și prin culoare, te invit să te înscrii la acest atelier.

Dacă îți dorești să participi la acest atelier:

Te poți înscrie atunci când voi anunța începerea lui, pe pagina mea de facebook Angela Plăcintar, ori în momentul în care identifici tu cel puțin încă 5 persoane, iar în această situație mă poți contacta personal.

Și ține minte:
”Arta spală de pe suflet praful fiecărei zile.” – Pablo Picasso

Angela Plăcintar,
Psiholog și psihoterapeut adlerian

 

 


Galerie foto