Omule drag,
Bine ai venit pe site-ul meu!

 

Cine sunt eu?

Numele meu este Angela-Carmen Plăcintar și îți mulțumesc pentru faptul că ai accesat această pagină!

Sunt psihoterapeut, cu formare în psihoterapia adleriană (treapta Autonom), membru al Colegiului Psihologilor din România - cod: 03703, psiholog școlar (treapta Specialist), formator, membru în Corpul Național al Experților în Management Educațional, profesor mentor pentru coordonarea efectuării stagiului practic în vederea ocupării unei funcții didactice și am dobândit o experiență de 7 ani în managementul școlar și tot atâția ani de experiență în coordonarea activităților de voluntariat la nivel județean.
Fiind interesată de autocunoaștere și dezvoltare personală, organizez și susțin conferințe și workshop-uri pe această temă, pentru a-mi aduce contribuția la conștientizarea unicității valoroase a fiecărei persoane, care să inițieze o relație pozitivă cu sine însăși, cu cei din jur și cu viața.

Cine altcineva sunt eu?

Sunt o părticică, o fărâmă din acest Univers nelimitat în care noi, ființele umane suntem egale tocmai prin această calitate de ființe umane pe care o deținem, dar și diferite, prin abilitățile ce ne caracterizează pe fiecare în parte și, care, nu sunt nici bune, nici rele, ci toate sunt utile; contribuind împreună, ne aducem cu toții aportul la evoluția societății. Nu mă preocupă ce au ceilalți, ci privesc mereu la ceea ce am eu și mai cu seamă la ce pot să fac cu ceea ce am eu, fiindcă am lucruri minunate, individuale și unice, pe care le apreciez, pentru care îmi exprim recunoștința și pe care le dezvolt mereu prin muncă, perseverență, dragoste, pasiune și multă creativitate, punându-le apoi în slujba celorlați. Este modul în care eu mi-am găsit locul, rostul și sensul meu în viață, utilitatea, echilibrul și armonia …

În profesia mea nu am bâjbâit nicio clipă pentru a-mi găsi calea, căci am știut de la început care este drumul pe care eu doresc să merg - cel al psihologiei, așa că am pornit la drum și am călătorit mult, bine și frumos, după cum se poate vedea și în pregătirea mea profesională. De obicei, în viața de zi cu zi, îmi acord un timp pentru a visa, și un timp pentru a da viață visurilor mele. Nu spun ,,nu”, ,,nu știu”, ,,mi-e greu”, ci iau lucrurile așa cum vin, de la zero, dacă este cazul, și învăț din mers, ori dintr-un anumit punct. Mă implic cu încredere în mine, în resursele formate de-a lungul timpului și cu bucuria unui copil ce are pasiunea unui adult.

Sunt pragmatică, îmi pun mereu amprenta originală în tot ceea ce fac și dau lucrurilor o formă plăcută mie, care se află în armonie cu ceea ce gândesc și simt, concretizându-le într-un produs, în ceva palpabil de care să mă bucur atât eu, cât și cei din jur. Nu mi-a trecut niciodată prin minte să-mi abandonez și să îmi schimb profesia, dar am adăugat de-a lungul carierei lucruri noi la ea, noi detalii, noi dimensiuni și noi aspecte, datorită spiritului meu de observație bine șlefuit și datorită creativității pe care mi-am exersat-o necontenit încă din copiărie. Și tocmai pentru a-mi valorifica mai bine creativitatea și pentru a învăța cum să-mi creez și să-mi promovez propriile postări din mediul online , am urmat Design Grafic Computerizat, la Școala Populară din Arad.

În cadrul unui exercițiu de psihoterapie adleriană, am descoperit că, metaforic vorbind, mă identific cu ,,un vultur” care zboară necontenit, aflându-se în continuă mișcare, care are o viziunea de ansamblu asupra mai multor aspecte interesante ale vieții, ceea ce-l sprijină în a da viață visurilor sale. Pentru aceasta, în drumul său prin viață, culege lucruri aparent ascunse, dar prețioase, calde și pline de iubire, de încredere și optimism, pentru a le integra în structura personalității sale, pentru a ledezvolta și, pentru a crea ceva util atât pentru sine, cât și pentru cei din jurul său și, întrucât are încredere în sine, zboară neîncetat pentru a le transmite oamenilor mesajul să aibă încredere în ei. Aceasta este și povestea care stă în spetele logo-ului meu, ce reprezintă două aripi de vultur, însoțite de numele meu și de îndemnul ,,Believe in yourself”, adică ,,Crede în tine însuți!”

Mai multe despre mine, despre cine sunt și ceea ce fac eu, vei afla în călătoria ta alături de mine pe acest site și pe pagina mea de facebook, Angela Plăcintar…

 

Angela